Εκπαίδευση στις ξένες γλώσσες

Διδασκαλία με αγάπη, γνώση και εξειδίκευση.

Στόχος μας είναι, εκτός από την απόκτηση πτυχίων, οι μαθητές να μάθουν σωστά και σε βάθος την ξένη γλώσσα, αποκτώντας έτσι τα εφόδια για την εξέλιξη και την σταδιοδρομία τους.

Οι ξένες γλώσσες και τα πτυχία τους


Αγγλικά

Stars 1, Stars 2, Beginners, Elementary, Basic (A1 - A2), Pre - Lower (B1), Lower (B2), Advanced (C1), Proficiency (C2), IELTS, TOEIC

Η επιτυχής παρακολούθηση του κύκλου μαθημάτων μας εγγυάται τη σωστή εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και την επιτυχία σε όλα τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.


Γαλλικά

Delf A1,A2,B1,B2, Dalf C1,C2 | Sorbonne B1,B2,I-C1,II-C2,III

Εγγυόμαστε την σωστή εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας και την επιτυχία στα διπλώματα γαλλικών ύστερα από γραπτές και προφορικές εξετάσεις.


Γερμανικά

Zertifikat A1,A2,B1,B2,C1,C2

Η μεθοδολογία μας στην κατανόηση γραπτών και ακουστικών κειμένων, στη γραπτή και την προφορική έκφραση, οδηγεί στην επιτυχία των εξετάσεων για τα διπλώματα γερμανικών.


Τα οφέλη εκμάθησης ξένων γλωσσών

Σπουδές στο εξωτερικό

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των ατόμων που επιλέγουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια χωρών του εξωτερικού, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Δε χρειάζεται να είναι κάποιος μεταφραστής, διερμηνέας ή δάσκαλος για να πρέπει να ξέρει άριστα μια ξένη γλώσσα. Στα περισσότερα επαγγέλματα, η άριστη γνώση τουλάχιστον των Αγγλικών είναι απαραίτητη.

Καριέρα στο εξωτερικό

Η τάση της εποχής είναι η αναζήτηση εργασίας και η μόνιμη μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες. Είναι λοιπόν εξαιρετικά ωφέλιμη η εκμάθηση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας μέχρι την ενηλικίωση.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων

Έρευνες έχουν δείξει ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας από μικρή ηλικία αναπτύσσει δεξιότητες, όπως αντίληψη, δημιουργικότητα και νοητική ευελιξία, που είναι πολύ σημαντικές στην επαγγελματική εξέλιξη.

Ψυχική ανάταση

Έχει παρατηρηθεί ότι οι γνώστες μίας ξένης γλώσσας έχουν σαφώς περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση είτε σε επαγγελματικό, είτε σε προσωπικό είτε σε διαπροσωπικό επίπεδο.

Τεχνολογική εξέλιξη

Είτε το αντικείμενο του επαγγέλματος είναι η τεχνολογία, όπως για παράδειγμα ο προγραμματισμός Η/Υ, είτε όχι, η κατανόηση μιας ξένης γλώσσας είναι απαραίτητη για τη χρήση των εργαλείων της τεχνολογίας.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει το παιδί μου μια ξένη γλώσσα;

Με βάση την πολλών ετών εμπειρία μας, θεωρούμε ότι το πλέον κατάλληλο είναι τα παιδιά να αρχίζουν την πρώτη Ξένη Γλώσσα στη Β' Δημοτικού. Σε αυτήν την ηλικία το μυαλό του παιδιού είναι πιο δεκτικό σε νέα ερεθίσματα τα οποία απορροφά πάρα πολύ γρήγορα.

Πόσα χρόνια απαιτούνται για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου Β2;

Ανάλογα την ατομική προσπάθεια και την ηλικία έναρξης εκμάθησης της ξένης γλώσσας, ένα παιδί μπορεί να αποκτήσει αναγνωρισμένο πτυχίο επιπέδου Β2 (Lower) σε περίπου 7 χρόνια σπουδών, ανάλογα πάντα και με τις δυνατότητες του κάθε παιδιού. Για ενήλικες εφόσον υπάρχει καλό επίπεδο γνώσεων από παλαιότερα ή προηγούμενες σπουδές είναι εφικτό να έχουμε θετικό αποτέλεμα πολύ πιο γρήγορα. Εξαρτάται πάντα από το επίπεδο γνώσεων του καθενός.

Γιατί χρειάζεται η πιστοποιήση;

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όποιος αναζητά εργασία πρέπει να είναι οπλισμένος με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Απαραίτητο εφόδιο είναι η καλή γνώση όσο το δυνατόν περισσότερων ξένων γλωσσών, εξαιρουμένων των Αγγλικών όπου η καλή γνώση θεωρείται πλέον εντελώς ανεπαρκής και όλοι σχεδόν οι εργοδότες ζητούν άριστη γνώση (Proficiency). Η πιστοποίηση πλέον είναι απαραίτητη και ζητείται από τους εργοδότες.

Ποιο πτυχίο να δώσω;

Εφόσον πρόκειται για αναγνωρισμένο πτυχίο επιπέδου η δυσκολία είναι παρόμοια σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που αλλάζει είναι η μορφή της εξέτασης ανάλογα την εκπαιδευτική φιλοσοφία του κάθε εξεταστικού φορέα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το μαθητή να μάθει και να κατέχει την κάθε γλώσσα και τότε μπορεί να επιτύχει σε οποιαδήποτε εξέταση.

Θέλετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα σωστά; Ξεκινήστε τώρα!