Η μεθοδολογία μας στην κατανόηση γραπτών και ακουστικών κειμένων, στη γραπτή και την προφορική έκφραση, οδηγεί στην επιτυχία των εξετάσεων για τα διπλώματα γερμανικών.

Η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την ελληνική, στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη αλλά και στον τρόπο σκέψης. Επιπλέον, η γνώση Αγγλικών βοηθάει στην εκμάθηση των Γερμανικών καθώς η αγγλική γλώσσα ανήκει γλωσσολογικά στη Γερμανική Οικογένεια Γλωσσών ενώ τα Γερμανικά μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την εκμάθηση και άλλων ξένων γλωσσών όπως για παράδειγμα Ολλανδικά, Σουηδικά, Δανέζικα, Νορβηγικά.

Κάποια από τα χαρακτηριστικά της γερμανικής γλώσσας είναι οι μακρές, σύνθετες λέξεις της που περιέχουν πολλά σύμφωνα, και το πρώτο γράμμα των ουσιαστικών που γράφεται πάντα με κεφαλαίο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται η λέξη μέσα στην πρόταση. Επιπλέον, η γερμανική γλώσσα έχει τρία γένη, το αρσενικό, το θηλυκό και το ουδέτερο, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, οι οποίες έχουν δύο, το αρσενικό και το θηλυκό.

Καθηγητές Γερμανικών

Αλεξάνδρα Κουρούπη

Τα πτυχία των Γερμανικών

Για όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες έχουν καθοριστεί σύμφωνα με την κοινή ευρωπαϊκή πλατφόρμα αναφοράς 6 επίπεδα γλώσσας (Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2) . Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανική Γλώσσα, έτσι έχουμε το αρχικό επίπεδο (Α1-Α2), το μεσαίο επίπεδο (Β1-Β2) και το υψηλό επίπεδο (C1-C2).

Ινστιτούτο Goethe

Τα επίπεδα αυτά εξετάζονται από το Ινστιτούτο Goethe που είναι ο επίσημος γερμανικός οργανισμός για την πιστοποίηση γνώσεων της Γερμανικής Γλώσσας. Οι εξετάσεις διατίθενται μέσω του Europalso.

Θέλετε να μάθετε την Γερμανική γλώσσα σωστά; Ξεκινήστε τώρα!